De Bibliotheek Best gaat verbouwen

Gepubliceerd op: 18 september 2023 11:51

Op 2 oktober openen de deuren van de tijdelijke bibliotheeklocatie op de Boterhoek 179-181. Om de bibliotheek van het Raadhuisplein naar de Boterhoek te verhuizen, is deze van 18 september tot en met 1 oktober gesloten. In deze twee weken wordt het pand op de Boterhoek ingericht en is het niet mogelijk om boeken te lenen of in te leveren.

Je hoeft niet bang te zijn voor een boete als het je niet gelukt is voor vandaag boeken op tijd in te leveren, want boetes zijn verleden tijd!

Activiteiten van de bibliotheek
De cursussen, workshops, lezingen en inloopspreekuren voorlopig op een andere locatie plaats. Kijk goed in de agenda van de bibliotheek, hier staat de juiste locatie vermeld. De meeste cursussen zijn verplaatst naar Basisschool de Heydonck, Max de Bossustraat 8. De meeste activiteiten van SeniorWeb zijn verplaatst naar Best Duurzaam, Raadhuisplein 30c. Het Informatiepunt Digitale Overheid, het Digitaal Spreekuur en het Taalhuis zijn verplaatst naar  Bestwijzer, Zonnewende 173. Enkele lezingen en workshops zijn verplaatst naar Grand CafĂ© De Bank, Raadhuisplein 30.

Een eigentijdse, moderne bibliotheek
Met de verbouwing wordt van de bibliotheek aan het Raadhuisplein een toekomtbestendige locatie gemaakt. Dat betekent dat het moet voldoen aan de huidige eisen voor duurzaamheid en veiligheid. Ook gaat het een plek worden met voldoende ruimte voor de verschillende gebruikers van de bibliotheek. Zo komen er aparte ruimtes voor de activiteiten, en spreekkamers voor de inloopspreekuren. De planning is dat de bibliotheek voor de zomer van 2024 weer terug is aan het Raadhuisplein.

Naar de veelgestelde vragen