Lezing en cursus 'Vrouwen in de literatuur'

Gepubliceerd op: 18 oktober 2022 11:30

Al vanaf de Griekse oudheid treedt in de westerse literatuur de vrouw op als personage, als geliefde, als maagd en als moeder. Was de vrouw als schrijfster in de oudheid nog een zeldzaamheid, vandaag de dag is zij met velen.

In de lezing 'Vrouwen in de literatuur' door Maria van Deutekom - docent Nederlands en Theater - passeren in vogelvlucht een aantal vrouwenbeelden en schrijfsters de revue: van jonge Vestaalse maagden uit de klassieke oudheid tot literaire heldinnen van nu als Vonne van der Meer en Saskia Noort.

Vrouwen in alle soorten en maten trekken voorbij. Van elegante dametjes, gespierde dragonders, enge heksen met punthoed, mollige lachebekjes, Jeanne d’Arc, stoere gameheldinnen, een madam in een bontjas tot de liefste van alle moeders. Van schrijfsters die in het geniep publiceerden tot een grande dame als Connie Palmen.

Meer informatie over de lezing op 2 november

Volg met korting de cursus

Deze lezing is tevens te zien als introductie op de vierdelige cursus Wie is die raadselachtige vrouw in de literatuur?. Volg je én de lezing én de cursus? Dan ontvang je €7,50 korting op het bedrag van de cursus. Na afloop van deze lezing ontvang je in je mailbox een kortingscode, waarmee je je voor een gereduceerd bedrag kunt aanmelden voor de cursus.