Veelgestelde vragen: Verbouwing

Van oktober 2023 tot aan de zomer 2024 wordt de bibliotheek aan het Raadhuisplein verbouwd. Wat zijn hiervan de gevolgen? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de klantenservice via 0499-372609 of info@bibliotheekbest.nl.

Blijft de bibliotheek tijdens de verbouwing open?

De bibliotheek gaat twee weken helemaal dicht, van 18 september tot en met 1 oktober. In deze 2 weken verhuizen we de boeken naar de tijdelijke locatie: Boterhoek 179-181. De tijdelijke locatie opent op maandag 2 oktober. 

Kan ik tussen 18 september en 1 oktober boeken lenen of inleveren?

Tussen maandag 18 september en zondag 1 oktober is het niet mogelijk om te lenen, in te leveren of gerreserveerde boeken af te halen. In deze 2 weken verhuizen we alles van het Raadhuisplein naar de tijdelijke locatie Boterhoek. Zowel de oorspronkelijke als de tijdelijke locatie zijn dan gesloten.

Tip: haal voor 18 september extra veel boeken in huis! Je hoeft niet bang te zijn voor een boete als het je niet gelukt is voor 18 september boeken op tijd in te leveren. Boetes zijn verleden tijd.  

Vanaf maandag 2 oktober is de tijdelijke locatie aan Boterhoek 179-181 open, en kun je hier weer boeken lenen en inleveren. 

Wat kan ik tussen 18 september en 1 oktober doen met mijn bibliotheekabonnement?

Alle online diensten kun je in deze periode gewoon blijven gebruiken. Leen bijvoorbeeld een e-book of luisterboek via de online Bibliotheek. Of probeer eens een Engelstalig e-book of luisterboek via de app BorrowBox (gratis voor bibliotheekleden). Lees je graag tijdschriften? In de online Bibliotheek vind je een mooie selectie. Ook leuk: wist je al dat je met je abonnement gratis toegang hebt tot heel veel online cursussen?

Waar is de tijdelijke locatie van de bibliotheek?

Vanaf maandag 2 oktober zit de bibliotheek in een tijdelijke locatie: Boterhoek 179-181. Deze locatie is op 300 meter afstand van het Raadhuisplein. Klik hier voor de wandelroute

Zijn de openingstijden op de tijdelijke locatie hetzelfde?

Ja! Ook op Boterhoek 179-181 is de bibliotheek open op de tijden zoals je gewend bent:

maandag - 10:00 - 17:00 uur
dinsdag - 10:00 - 17:00 uur
woensdag - 10:00 - 17:00 uur
donderdag - 10:00 - 22:00 uur
vrijdag - 10:00 - 17:00 uur
zaterdag - 10:00 - 15:00 uur

Wat kan ik op de tijdelijke locatie allemaal doen?

De ruimte in Boterhoek 179-181 is kleiner dan de ruimte aan het Raadhuisplein. Daarom kan niet alles mee verhuizen.

Wat er wel kan in Boterhoek 179-181:

  • Boeken lenen en inleveren
  • Gereserveerde boeken afhalen
  • Kranten en tijdschriften lezen aan de leestafel
  • Gebruikmaken van een van de vier computers
  • Printen 

Wat kan er op de tijdelijke locatie niet?

De ruimte in Boterhoek 179-181 is kleiner dan de ruimte aan het Raadhuisplein. Daarom kan niet alles mee verhuizen.

Wat kan er niet in Boterhoek 179-181:

  • Er is geen toilet aanwezig
  • Niet alle boeken passen in deze locatie. Wel kun je alle boeken uit de collectie van de Bibliotheek Eindhoven gratis reserveren en in Boterhoek afhalen
  • Er zijn geen exposities
  • De activiteiten vinden op een andere locatie plaats 

Het boek dat ik zoek is niet op de tijdelijke locatie aanwezig. Wat nu?

Omdat de ruimte aan Boterhoek 179-181 kleiner is dan die aan het Raadhuisplein, kunnen we hier niet alle boeken mee naartoe nemen. Staat het boek dat jij wilt lenen er niet bij? Je kunt gratis alle boeken uit de collectie van de Bibliotheek Eindhoven reserveren. Als je kiest voor 'de Bibliotheek Best' als afhaallocatie, dan kun je hier je gereserveerde boek ophalen. 

Is de tijdelijke locatie rolstoeltoegankelijk?

Ja, Boterhoek 179-181 is rolstloegankelijk. Wel is er minder ruimte tussen de kasten dan je gewend bent aan het Raadhuisplein. De ruimte tussen de kasten is 1,20 meter.

Waar worden de activiteiten gehouden?

De cursussen, workshops, lezingen en inloopspreekuren vinden tot aan de zomer 2024 op een andere locatie plaats. Kijk goed in de agenda, hier staat de juiste locatie vermeld!

 

Waarom gaat de bibliotheek verbouwen?

Met de verbouwing maken we van de bibliotheek aan het Raadhuisplein een toekomtbestendige plek. Dat betekent dat het moet voldoen aan de huidige eisen voor duurzaamheid en veiligheid. Ook gaat het een plek worden met voldoende ruimte voor de verschillende gebruikers van de bibliotheek. Zo komen er aparte ruimtes voor de activiteiten, en spreekkamers voor de inloopspreekuren. 

Wat gaat er aan de bibliotheek aan het Raadhuisplein veranderen?

Na de verbouwing tref je aan het Raadhuisplein een eigentijdse, moderne bibliotheek aan, met een beter gebruik van de ruimtes. Zo komen er aparte ruimtes voor de cursussen en spreekkamers voor bijvoorbeeld vragen over digitale zaken. 

Wanneer gaat de bibliotheek aan het Raadhuisplein weer open?

De planning is dat de bibliotheek voor de zomer van 2024 weer terug is aan het Raadhuisplein!