Belastingaangifte

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 


De bibliotheek helpt je verder

In steeds meer bibliotheken kun je hulp krijgen bij je belastingaangifte en toeslagen. Ook in de Bibliotheek Best! Samen met KBO, FNV, PVGE, LEVgroep en Sociale raadslieden bieden wij ondersteuning bij het digitaal aangifte doen. 

Veilige computers en internet, inloopspreekuren en een informatiebijeenkomst helpen je op weg. De hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Vanaf 1 maart kun je bij ons gebruikmaken van de speciale belastingservice: de formulieren mogen gratis worden geprint tijdens de service-uren en er worden spreekuren en lezingen gehouden.

Weet je niet hoe de computer en de printer werken? Wij helpen je graag. Wij zijn aanwezig op werkdagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Onze medewerkers zijn aanwezig op:

Waar Wanneer Hoe laat
De Bibliotheek Best werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur
De Bibliotheek Best zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Informatiebijeenkomst Belastingenaangifte

Tijdens deze bijeenkomst op donderdag 3 maart krijg je uitgelegd wat de wijzigingen zijn in de belastingaangifte in vergelijking met vorig jaar. Ook zal aan de hand van een casus het invulprogramma van de belastingaangifte 2021 worden doorgenomen.

De presentatie wordt verzorgd door Toos de Groen, belastinginvuller namens de ouderenbonden in Best.

Meer informatie en aanmelden

Inloopspreekuren

Lukt het om je eigen belastingformulier zelf in te vullen maar heb je nog wat vragen of wil je graag een laatste check doen? Kom dan langs tijdens één van de inloopspreekuren. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je verder te helpen.

  • 15 maart van 14.00 tot 16.00 uur
  • 17 maart van 19.00 tot 21.00 uur

Lukt het toch niet om zelf de aangifte doen en ben je boven de 55 jaar? Dan staat de KBO ook dit jaar weer voor je klaar. Ben je aangesloten bij de PVGE of vakbond FNV? Dan helpen zij je ook graag verder.


Cursussen voor de computer

Voor wie extra hulp kan gebruiken bij het werken met de digitale overheid of het omgaan met de computer, bieden wij cursussen aan.


Direct bellen met de belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Samenwerkingspartners

In Best kun je voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting terecht bij:

KBO Best

Hulp aan senioren bij het invullen van belastingaangifte, aanvraag toeslagen en andere zaken op belastinggebied. Coördinator belastingservice invulhulpen: Lenie van der Ven (0499 - 395058).

PVGE Best

Hulp aan senioren bij het invullen van belastingaangifte en aanvragen toeslagen. Neem voor een afspraak contact op met de coördinator belastingservice: Leo de Wals (0499 - 310309).

Sociaal Raadsliedenwerk

Biedt ondersteuning op sociaal-juridisch gebied. U kunt hier ook terecht met vragen over uw inkomen, zoals uitkering of toeslagen. Meer informatie is te vinden op hun website

FNV

Gratis belastingservice voor FNV-leden. Kijk hier voor aanmelden en meer informatie.

LEVBest

Op de website vind je informatie over de dienstverlening. Of ga naar het infopunt van LEVBest in de Bestwijzer: Tel:0499-770110.