Belastingaangifte

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. 


De bibliotheek helpt je verder

In steeds meer bibliotheken kun je hulp krijgen bij je belastingaangifte en toeslagen. Ook in de Bibliotheek Best! Samen met KBO, FNV, PVGE, LEVgroep en Sociale raadslieden bieden wij ondersteuning bij het digitaal aangifte doen. 

Veilige computers en internet, inloopspreekuren en een informatiebijeenkomst helpen je op weg. De hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Vanaf 1 maart kun je bij ons gebruikmaken van de speciale belastingservice: de formulieren mogen gratis worden geprint tijdens de service-uren en er worden spreekuren en lezingen gehouden.

Weet je niet hoe de computer en de printer werken? Wij helpen je graag. Wij zijn aanwezig op werkdagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Onze medewerkers zijn aanwezig op:

Waar Wanneer Hoe laat
De Bibliotheek Best werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Informatiebijeenkomst Belastingenaangifte

Om je vooraf te informeren over de belangrijkste wijzigingen dit jaar is er op donderdag 2 maart een algemene informatiebijeenkomst over de belastingaangifte.

Vanaf 14.00 uur vertelt invuldeskundige Toos de Groen waar je allemaal op moet letten. Hierbij speciale aandacht voor box 3 (spaargeld en vermogen) en de zorgkosten. Daarnaast komen uiteraard de wijzigingen in 2022 en eventueel al een uitstapje naar de wijzigingen van 2023 aan de orde.

Meer informatie en aanmelden

Inloopspreekuren

Heb je vragen over het invullen van je belastingformulier of wil je graag een laatst check? Kom langs tijdens het inloopspreekuur.

Op dinsdagmiddag 14 maart ben je welkom tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Donderdagavond 16 maart is het inloopspreekuur tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te helpen. Het inloopspreekuur is gratis.


Direct bellen met de belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543


Samenwerkingspartners

In Best kun je voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting terecht bij:

KBO Best

Hulp aan senioren bij het invullen van belastingaangifte, aanvraag toeslagen en andere zaken op belastinggebied. Coördinator belastingservice invulhulpen: Lenie van der Ven (0499 - 395058).

PVGE Best

Hulp aan senioren bij het invullen van belastingaangifte en aanvragen toeslagen. Neem voor een afspraak contact op met de coördinator belastingservice: Leo de Wals (0499 - 310309).

Sociaal Raadsliedenwerk

Biedt ondersteuning op sociaal-juridisch gebied. U kunt hier ook terecht met vragen over uw inkomen, zoals uitkering of toeslagen. Meer informatie is te vinden op hun website

FNV

Gratis belastingservice voor FNV-leden. Kijk hier voor aanmelden en meer informatie.

LEVBest

Op de website vind je informatie over de dienstverlening. Of ga naar het infopunt van LEVBest in de Bestwijzer: Tel:0499-770110.