Algemene informatie over cursussen

Cursussen vormen een vast onderdeel van het aanbod aan diensten en producten van de Bibliotheek Best. De bibliotheek wil daarmee een bijdrage leveren aan talentontwikkeling en 'een leven lang leren'. De cursussen vinden bij voorkeur plaats in de Bibliotheek Best.

Wat voor cursussen kun je in de Bibliotheek Best volgen?

  • Talencursussen: Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Indonesisch, Nederlands als Tweede Taal.

Wil je een cursus in een andere taal? Neem contact met ons op en bij voldoende belangstelling start een cursus.

  • Digitale vaardigheden. Deze cursussen worden gegeven in samenwerking met SeniorWeb Best.

  • Creatieve en/of life-style cursussen, zoals fotografie en filosofie.

Ben je docent en wil je een cursus verzorgen in bibliotheek Best of ben je inwoner van Best en heb je een idee voor een andere cursus? Neem contact op met educatie@bibliotheekbest.nl en we gaan in gesprek.

Hoe schrijf je je in voor een cursus?

Inschrijven doe je online op de website. Als er een betaling vereist is, doe je dit ook direct online via iDeal of creditcard. 

Je kunt je ook inschrijven door langs te komen in de Bibliotheek Best. Een medewerker schrijft je in en je kun meteen via pin betalen.

Bevestiging

Zodra je je ingeschreven hebt ontvang je een bevestigingsmail met een ticket. Je inschrijving is pas definitief na afronding van de betaling. De bevestigingsmail geldt ook als factuur. In het ticket staat het bedrag vermeld inclusief btw. De kosten van boeken, lesmaterialen etc. zijn – tenzij anders aangegeven – niet in de cursusprijs vermeld.

Let op: de bevestigingsmail ontvang je uit naam van de Bibliotheek Eindhoven, waar de Bibliotheek Best onderdeel van uitmaakt. 

Annuleren

Voor het annuleren van een cursus gelden de algemen voorwaarden van de Bibliotheek Eindhoven. Restitutie is tot maximaal zeven dagen voor aanvang van de cursus mogelijk. Daarna is het niet meer mogelijk kosteloos te annuleren.

Wanneer het door overmacht niet mogelijk is om de reguliere fysieke les door te laten gaan, kan de Bibliotheek Best daar een online alternatief voor aanbieden als volwaardige vervanging.

Kan een cursus door overmacht niet geheel worden afgerond, dan ontvang je een voucher voor het resterende curusbedrag. Het voucher heeft de geldigheidsduur van twee jaar en kan je gebruiken voor alle diensten en producten van de Bibliotheek Best.

Minimum-maximum aantal inschrijvingen

Voor sommige cursussen is een minimum aantal deelnemers nodig. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn heeft de aanbieder de mogelijkheid om de cursus te annuleren. In dit geval ontvang je uiterlijk 3 werkdagen voor de startdatum van de cursus bericht over de annulering. De betaalde cursuskosten worden zo spoedig mogelijk terugbetaald. 

Klantenservice

Heb je vragen over de cursus? Neem contact op met de Bibliotheek Best via

Email: educatie@bibliotheekbest.nl

Telefoon: 0499 -372609 

Voor hulp bij het inschrijven en voor algemene informatie kun je tijdens service-uren natuurlijk ook altijd terecht bij de balie van de bibliotheek.