Heb je een vraag? Bekijk hier de onderwerpen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Lenen

Lenen
 • Lenen & terugbrengen
 • Verlengen
 • Reserveren en aanvragen

Vind je antwoord

Abonnementen

Bibliotheek
 • Lid worden
 • Tarieven
 • Reglement

Vind je antwoord

E-books en luisterboeken

E-book
 • E-books lenen
 • Luisterboeken lenen
 • Digitale bronnen gebruiken

Vind je antwoord

Onze website

Onze website
 • Zoeken & vinden
 • Mijn Bibliotheek
 • Ontvang onze nieuwsbrief

Vind je antwoord

De Bibliotheek App

Bibliotheek app
 • Downloaden
 • Gebruiken
 • Wachtwoord vergeten

Vind je antwoord

Geen antwoord gevonden?


Meest gestelde vragen

Waar vind ik de openingstijden van de bibliotheek?

Op de pagina openingstijden zie je wanneer de bibliotheekvestigingen in het centrum en op het Heerbeeck College geopend zijn.

Hoe verleng ik mijn boeken?

Via de website:

Ga naar Mijn Bibliotheek en vul je volledige pasnummer in zonder spaties. Vul daarna je wachtwoord in. Als je bent aangemeld, komt je bij de gebruikersactiviteiten. Klik links in het menu op uitleningen en verlengen. Klik vervolgens op alles verlengen (als je alle materialen wilt verlengen) of verlengen selectie (als je een aantal materialen wilt verlengen). Klik vervolgens op plaats verlenging. Je boeken zijn nu verlengd.

Via de Iguana Bibliotheek-app:

Ga in de app naar uitleningen. Vink de materialen aan die je wilt verlengen. Scroll helemaal naar beneden en klik op de knop verleng geselecteerde exemplaren.

In de Bibliotheek:

Neem je Bibliotheekpas en de geleende materialen mee naar de Bibliotheek. Je kunt de materialen verlengen bij de zelfservicecomputer.

 

Hoe reserveer ik materiaal?

Het reserveren van materialen van de bibliotheek is gratis. Reserveren kan via de catalogus op onze website. Via de zoekbalk op de homepagina geef je een zoekterm in. Klik vervolgens in de resultatenlijst op de gewenste titel en ga door naar reserveren.

Log in met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord. Uitleg over hoe je kunt inloggen vind je op de pagina Hulp bij onze website onder het kopje 'Hoe meld ik me aan bij Mijn Bibliotheek?'. Kies vervolgens de vestiging waar je het materiaal wilt ophalen. Natuurlijk kun je ook reserveren aan de balie in de bibliotheek.

Hoeveel materialen mag ik maximaal lenen?

Dit is afhankelijk van het soort abonnement dat je gekozen hebt.

 • Met een standaard abonnement of een jeugdabonnement kan je onbeperkt lenen. 
 • Met een klein abonnement kan je 12 materialen per jaar lenen. 

Hoe lang kan ik materialen lenen en tegen welk tarief?

Geleende materialen mag je 4 weken houden. Je kunt ze 2 keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn. 

Bij de Bibliotheek Best kun je kiezen voor een klein abonnement of een standaard abonnement. Lees meer over de verschillende tarieven.

Waar kan ik mijn boeken inleveren?

Je levert je geleende materialen zelf in via de zelfservicebalie. Vergeet bij het inleveren niet om te controleren of alle ingeleverde titels op de innamebon staan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je dat meteen melden bij een medewerker.

Geleende materialen kun je in elke vestiging van de Bibliotheek Best inleveren. Inleveren hoeft dus niet in dezelfde vestiging waar je het materiaal geleend hebt. 

Bij de bibliotheekvestiging op het Heerbeeck College kun je ook buiten openingstijden materialen inleveren via de inleverbus. Deze is open tijdens schooltijden. Buiten schooltijden en in de schoolvakanties is deze bus dicht.

Hoe leen ik e-books?

Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Je kunt kiezen uit verschillende genres: van titeraire romans of thrillers tot kinderboeken, non-fictie of poëzie.

Wil je e-books lenen? Registreer je dan eerst bij de online Bibliotheek

Of lees eerst meer over de Online Bibliotheek.

Heb je vragen over het lezen van e-books via de Online Bibliotheek? Tijdens service-uren van maandag tot vrijdag (14.00 tot 17.00) en op zaterdag (10.00 tot 17.00) kun je in de bibliotheek in het centrum terecht met vragen over registreren, aanmelden en lenen van e-books via de online Bibliotheek.

Heb je een specifieke vraag over het installeren van e-books of het gebruik van een e-reader? Kom dan op dinsdag of vrijdag tussen 13.30 en 15.00 uur langs bij het inloopspreekuur van Seniorweb in de bibliotheek in het centrum. 

Hoe kan ik mijn abonnement betalen?

Betalen voor je abonnement kan op verschillende manieren:

 • via de betaalautomaat in de bibliotheek met je pinpas
 • via automatische incasso
 • door het bedrag over te boeken naar NL32RABO0107013177 met vermelding van je bibliotheekpasnummer

Ik wil mijn abonnement betalen via automatische incasso. Hoe werkt dit?

Kies voor gemak en machtig de Bibliotheek Best om het abonnementsgeld via automatische incasso te innen op het moment dat het abonnement verloopt. Je krijgt dan jaarlijks € 2,- korting op je abonnement en je hebt er zelf geen omkijken meer naar. 

Download de machtigingskaart (pdf), vul deze in en lever de machtigingskaart in bij je eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek. Wij zorgen voor de rest. Je kunt het formulier ook invullen in de bibliotheek.