E-books en luisterboeken

Heb je een vraag over e-books, luisterboeken of digitale bronnen, zoals kranten en online naslagwerken? Vind hier je antwoord!

Terug naar klantenservice


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van CultuurSpoor Best, mag je gratis e-books lenen. Bekijk hieronder welke e-books je kunt lenen per abonnement:

 • Met een jeugdabonnement leen je 10 e-books lenen.
 • Met een Klein abonnement leen je 6 e-books per jaar.
 • Met een Standaard abonnement kun je 10 e-books lenen.  

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 28.000 e-books. Je kunt kiezen uit verschillende genres: van titeraire romans of thrillers tot kinderboeken, non-fictie of po√ęzie.

 • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
 • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop.
 • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Wil je e-books lenen? Registreer je dan eerst bij de online Bibliotheek

Of lees eerst meer over de online Bibliotheek

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Heb je vragen over het lezen van e-books via de online Bibliotheek? Tijdens service-uren van maandag tot vrijdag (14.00 tot 17.00) en op zaterdag (10.00 tot 17.00) kun je in de Bibliotheek in het centrum terecht met vragen over registreren, aanmelden en lenen van e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek.

Heb je een specifieke vraag over het installeren van e-books of het gebruik van een e-reader? Kom dan op dinsdag of vrijdag tussen 13.30 en 15.00 langs bij het inloopspreekuur van Seniorweb in de Bibliotheek in het centrum. 


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je gratis luisterboeken downloaden via de Online Bibliotheek.  Je kunt met klein abonnement 6 luisterboeken per jaar lenen. Met een jeugdabonnement of standaardabonnement kun je 10 luisterboeken tegelijk lenen.

Hoe werkt het?

Luisterboeken download je gratis in de LuisterBieb-app. De app installeer je op je telefoon of tablet via de App Store of in de Google Play Store

Voor de LuisterBieb moet je je apart registreren. Zo bevestig je dat je lid bent van de Bibliotheek. Registreren doe je snel en makkelijk in de LuisterBieb app. Gedaan? Dan kun je meteen een luisterboek downloaden. 

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online Bibliotheek.  

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Heb je vragen over het beluisteren van luisterboeken via de online Bibliotheek? Tijdens service-uren van maandag tot vrijdag (14.00 tot 17.00) en op zaterdag (10.00 tot 17.00) kun je in de Bibliotheek in het centrum terecht met vragen over het lenen van luisterboeken via de online Bibliotheek.

Heb je een specifieke vraag over het gebruik van de Luisterboek-app? Kom dan op dinsdag of vrijdag tussen 13.30 en 15.00 langs bij het inloopspreekuur van Seniorweb in de Bibliotheek in het centrum. 


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de Bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen

Kan ik dat vanaf thuis?

Bibliotheekleden kunnen onderstaande bronnen gratis vanuit huis raadplegen door in te loggen met pasnummer en wachtwoord:

 • Literom;
 • Uittrekselbank;
 • Jeugd uittrekselbank;
 • Winkler Prins;
 • Delpher;
 • Oefenen.nl.

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op