Het nieuwe cursusseizoen is van start!

Gepubliceerd op: 5 september 2023 11:59

Welke cursus ga jij volgen? Bij de Bibliotheek Best heb je de keuze uit diverse talen, fotografie, filosofie en cursussen van SeniorWeb Best. Of je nieuwe kennis wilt opdoen, of bestaande kennis vergroten – vind de cursus die bij jou past.

Voor de cursussen kun je je direct online aanmelden. Voor sommige cursussen gaan de aanmeldingen hard, dus grijp je kans. Is de cursus vol? Schrijf je dan in voor de wachtlijst.

¿Hablas español? Parlez-vous français?

Wil je met meer zelfvertrouwen een andere taal spreken? Wil je jezelf met meer gemak verstaanbaar kunnen maken in een vakantieland? Vanaf maandag 25 september start een reeks cursussen in verschillende talen, op verschillende niveaus. Maak je keuze uit:

Spaans beginnerscursus (vol)

Spanje is een heerlijk vakantieland! Een verblijf in Spanje wordt nóg plezieriger als je
jezelf daar verstaanbaar kunt maken. Daarom is de beginnerscursus Spaans een goed idee.

Spaans 2e jaar

Heb je al eerdere een cursus Spaans hebben gevolgd en wil je je talenkennis verder willen ontwikkelen? Dan is deze cursus van 25 lessen voor jou.

Spaans 3e jaar

Je kunt je al redden in de Spaanse taal en (her)kent veel woorden? Zet de volgende stap en breid je kennis flink uit met deze cursus.

Engels spreekvaardigheid 1 (let op: bijna vol)

Heb je vroeger Engels op school gehad, maar durf je het toch niet goed te spreken? Overwin in 10 lessen de drempel om Engels te spreken!

Engels spreekvaardigheid 2 (let op: bijna vol)

Een leuke cursus voor mensen die hun spreekvaardigheid verder willen verbeteren.

Frans voor beginners

In deze cursus van 25 lessen staat spreekvaardigheid voorop. Ook andere vaardigheden zoals lees-, luister- en schrijfvaardigheid en ook grammatica
maken deel uit van de lessen.

Frans voor beginners II

Wil je je kennis van het Frans vergroten en verbreden? Deze cursus van 25 lessen richt zich op cursisten die over een stevige basiskennis van het Frans beschikken.

Franse conversatie (let op: bijna vol)

Heb je al enige kennis van de Franse taal en wil je je actieve basiskennis vergroten? Tijdens deze cursus leer je in tien lessen met zelfvertrouwen een gesprek in het Frans te voeren.

Indonesisch voor beginners (gratis)

Maak in deze tiendelige cursus gratis kennis met de basis van de Indonesische taal.

Indonesisch voor gevorderden

In deze cursus van 10 lessen staat de vloeiende communicatie in het Indonesisch centraal, met nadruk op het verstaan van anderen en het voeren van een gesprekje. Deze cursus besteedt, naast de taal, ook aandacht aan de culturen van Indonesië.

Italiaans voor beginners

Een bezoek aan Italië is pas echt aantrekkelijk als je de Italiaanse taal spreekt. De cursus Italiaans voor beginners maakt je wegwijs in deze levendige taal.

Italiaans 2e jaar (let op: bijna vol)

Dit is de vervolgcursus van Italiaans voor beginners van afgelopen jaar, voor iedereen die hun kennis van de Italiaanse taal verder willen ontwikkelen.

Italiaans 6e jaar (let op: bijna vol)

In deze vervolgcursus vergroot je je kennis over de Italiaans taal nog verder.

Duits: opfriscursus

In tien lessen werk je aan de basisvaardigheden als lezen, luisteren, schrijven en spreken.

Chinese taal

De docent neemt je in tien lessen mee op reis door China. Je leert Chinees spreken aan de hand van allerlei scenario’s die je tijdens een reis tegenkomt

 

Leer met andere ogen naar de omgeving kijken

Daag je blik op de wereld uit met het denk- en wereldbeeld van de verlichte denkers. Of bekijk je omgeving vanuit nieuwe perspectieven.

 

Filosofie: Opzoek naar goed en kwaad (vol)

In tien lessen ga je uitgebreid in op de zoektocht naar goed en kwaad.

Fotografie voor beginners

In de basiscursus fotografie leer je in 14 lessen hoe je van de automatische stand
afstapt.

Fotografie voor gevorderden

Heb je de basis al in de vingers? Zet dan een vervolgstap met deze cursus van 8 lessen.

Creatieve schrijfkring

Voor wie graag schrijft en zijn schrijftalenten verder wil ontwikkelen. Tijdens deze cursus van 8 bijeenkomsten laat jij je talent groeien.

 

Word je apparaat de baas

SeniorWeb Best verzorgt in de bibliotheek het hele jaar door cursussen en workshops. Houd de agenda van de bibliotheek in de gaten voor het aanbod. Vind je het lastig om je online aan te melden? Kom dan langs in de bibliotheek. De medewerkers helpen je graag verder. In september gaan de volgende cursussen van start:

 

Basiscursus Windows computer

Bezit je een computer, maar weet je niet zo goed hoe je die moet gebruiken en wat je er allemaal mee kunt doen? Tijdens deze cursus leer je de computer kennen.

Werken met de iPhone en iPad

In deze cursus behandelen docenten van Seniorweb Best in vier lessen de bediening van de iPad en iPhone, de instellingsmogelijkheden en de mogelijkheden van het internet.

Windows vaardigheden

Heb je enige tijd geleden de ‘basiscursus computer’ gevolgd of heb je al enige computerkennis in huis? Dan is dit de gelegenheid om Windows beter te leren kennen.

Werken met de Android smartphone of tablet (vol)

In deze cursus behandelen docenten van Seniorweb Best in vier lessen de bediening van de Android smartphone en tablet, de instellingsmogelijkheden en de mogelijkheden van het internet.

Cursus DigiD en de overheid

In deze cursus leer je van SeniorWeb Best hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. Ook oefenen we met het werken met de elektronische overheid.

 

Praktische informatie

Kijk voor het online overzicht van alle cursussen op bibliotheekbest.nl/programma.

De taalcursussen en de cursussen fotografie vinden plaats bij basisschool de Heydonck. De cursussen van SeniorWeb Best zijn bij Best Duurzaam. De cursus filosofie en de Creatieve schrijfkring zijn bij Grand Café De Bank.