Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 21 juni 2022 10:38

Wil je via de computer iets regelen met de overheid en kun je wel wat hulp gebruiken? Heb je bijvoorbeeld vragen over het maken van een afspraak voor het corona(booster)vaccin, zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen, of een afspraak maken bij de gemeente. Kom vrijblijvend langs en we helpen je verder of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Iets regelen met de overheid gebeurt steeds meer op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag of DigiD aanvragen, werk zoeken, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente.

IDO-spreekuur
Je kunt iedere dag vanaf 14.00 uur in de bibliotheek terecht met al jouw informatievragen. Heb je wat meer tijd nodig? Kom dan naar het speciale spreekuur waar je met je IDO-vragen terecht kunnen: iedere dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur helpen we je graag. 

Natuurlijk waarborgen we ieders privacy tijdens het beantwoorden van persoonlijke vragen.

SeniorWeb
Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur is ook SeniorWeb Best aanwezig om je te helpen met alle praktische vragen op het gebied van het werken met de computer, laptop, smartphone of tablet. Voor SeniorWeb geldt dat ze tijdens de zomervakantie (vanaf 1 juli t/m 31 aug) er geen digitaal spreekuur op vrijdag is, alleen op dinsdag. Vanaf september is het wel weer op dinsdag en vrijdag.