Historisch informatiepunt

Terug naar Collectie

Bij de Bibliotheek Best kun je uitgebreid kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Best. Bekijk historische foto's digitaal op de fototafel, of blader door een Bests geschiedenisboek uit de Bestse Boekenkast.

Fototafel

Sinds 1 juli 2016 is in de Bibliotheek Best een fototafel te
vinden. Op deze multitouchtafel kun je zo'n 6000 digitale foto’s van Best bekijken uit de collectie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe). Doorzoek de fotocollectie op trefwoord, via een tijdlijn of via speciale collecties en vind extra achtergrondinformatie over de foto’s. De foto's kun je eenvoudig naar je eigen e-mailadres versturen.

Bestse Boekenkast

In de Bestse Boekenkast vind je allerlei interessante boeken over het illustere verleden van Best. Ontdek hoe Best zich door de tijd heen heeft ontwikkeld. De boeken in de Bestse Boekenkast kun je raadplegen, daarnaast zijn er boeken over Best aanwezig in de Bibliotheek die je kunt lenen. De boekenkast wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Geschiedenis van Best. Zij werkt nauw samen met Erfgoedvereniging Dye van Best.