Makkelijk Lezen Plein

Terug naar Collectie

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een aantrekkelijk ingerichte plek in de bibliotheek met boeken en andere materialen die speciaal geselecteerd zijn voor kinderen met een leesbeperking.

Waarom het MLP?

De Bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, of er moeite mee hebben. Daarom biedt de Bibliotheek voor hen speciale leesmaterialen aan. Die materialen worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Zodat ook zij lezen steeds leuker gaan vinden en meer gaan lezen.

Voor wie?

Het MLP is bedoeld voor kinderen met dyslexie, autisme, een concentratiestoornis, een visuele of verstandelijke beperking en voor kinderen voor wie Nederlands de tweede taal is. Daarnaast is het MLP er voor ouders en leerkrachten die met deze kinderen te maken hebben.

Omslag naar voren

Op een MLP staan de boeken met de omslag naar voren in de boekenkast. Zo is de voorkant van het boek, met de titel en afbeelding, meteen duidelijk zichtbaar. Dit maakt het voor kinderen makkelijker om een keuze te maken. De boeken zijn leuk, aantrekkelijk en geschreven op een aangepast leesniveau.

Boeken van het MLP

Collectie van het MLP

Het MLP heeft boeken die kinderen aan het lezen brengen. Er staan bijvoorbeeld veel leesboeken uit een serie. Als een kind zo'n boek leuk vindt, zal het ook de andere boeken uit de serie willen lezen. Daarnaast heeft het MLP verschillende materialen om informatie te geven voor bijvoorbeeld een werkstuk of spreekbeurt.

Soorten materialen

  • Spannende, leuke leesboeken
  • Makkelijk te lezen informatieve boeken
  • Verfilmde boeken op dvd
  • Combinatie-meeleesboeken (boek met cd)
  • Luisterboeken

Voor ouders en leerkrachten

Voor ouders en leerkrachten heeft het MLP folders met informatie over het Makkelijk Lezen Plein. De medewerker van de Bibliotheek helpt je natuurlijk graag als je op zoek bent naar iets specifieks of naar meer informatie.

Leuke website

Het Makkelijk Lezen Plein heeft ook een leuke website met informatie over makkelijk lezen. Op deze website vind je informatie voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

Naar Makkelijk Lezen Plein

Lezen met je oren

Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Passend lezen in de Bibliotheek helpt! Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je je gratis inschrijven bij de Dienst Passend Lezen en gesproken boeken via internet lezen.

Website Passend Lezen