Al voordat je kind naar school gaat valt er in de bibliotheek veel te ontdekken. Prentenboeken kijken, voorgelezen worden of zelf een boekje luisteren.

Je kind beleeft het in de bibliotheek!

Ken je BoekStart al?

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen en hun ouders van boeken genieten.

Meer over BoekStart

De Voorleestrein

De VoorleesTrein is een project waarbij kinderen wekelijks thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Goed voor de taalontwikkeling en het levert leuke contacten op!

Over de Voorleestrein

Gratis bibliotheekpas en boekenkoffertje

Ontdek de mogelijkheden van de Bibliotheek voor jou en je kindje. Elke baby krijgt van ons een gratis BoekStartkoffertje. Kom je het koffertje ophalen, dan krijg je meteen ook een gratis Bibliotheekpas voor je kleintje. Zo kun je meteen gebruikmaken van de materialen van de jeugdbibliotheek, zoals onze collectie babyboekjes. De medewerkers van de Bibliotheek geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

Meer over Boekstart

Prentenboeken

Boekjes en Babbels

Schuif elke eerste dinsdag van de maand gezellig met je (klein)kind (0-4 jaar) aan en luister naar het voorlezen, laat je inspireren door leuke voorleestips, ontmoet andere (groot)ouders en stel je vragen aan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau Zuidzorg.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen en kinderen kunnen deelnemen aan een activiteit in het thema van het voorgelezen verhaal.

Agenda

Prentenboeken

Prentenboeken zijn heel geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. De prachtige afbeeldingen zullen zeker de aandacht trekken.

De prentenboeken op de jeugdafdeling zijn ingedeeld op onderwerp. Zo zijn er boeken over het gezin, naar school gaan, dieren, zindelijk worden en andere thema's. Die thema's worden aangeduid met cijfers van 1 tot 21 op de zijkant van het boek. 

De betekenis van de cijfers vind je terug op onze jeugdafdeling.

  • AP Verhalende en aanwijsprentenboeken voor peuters tot ongeveer 3 jaar
  • AK Verhalende en aanwijsprentenboeken voor kleuters vanaf ongeveer 3 jaar.
  • AJ  Informatieve (prenten)boeken voor kinderen tot 9 jaar.