Leren en studeren

Terug naar Bibliotheek

In de bibliotheek kun je je ontwikkelen. Oefen je Nederlands, leer beter omgaan met computers en internet, volg een cursus of studeer in alle rust voor je theorie-examen.

Beter Nederlands leren

De Bibliotheek helpt mensen om (beter) Nederlands te lezen en schrijven. Op het Taalpunt vind je alle materialen die je kunnen helpen bij het leren van de Nederlandse taal overzichtelijk bij elkaar.

Omgaan met de computer

Via de computer kun je veel regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen. Vind je dat lastig? Kom dan naar de bibliotheek voor hulp bij de computer, internet en online zaken regelen.

Leren voor je theorie

Oefen voor je theorie-examen voor bromfiets, auto of motor. In de bibliotheek maak je gratis gebruik van het oefenprogramma van Theorie.nl.

Ons aanbod voor het onderwijs

CultuurSpoor Best ondersteunt onderwijsinstellingen op het gebied van leesvaardigheid, digitale geletterdheid en informatievaardigheden. Bekijk hier wat we doen.

Basisonderwijs

CultuurSpoor Best is dé partner voor onderwijsinstellingen in Best op het gebied van lezen, informatievaardigheden en (digitale) geletterdheid.

Voortgezet onderwijs

Brugklas naar de Bieb, voorleeswedstrijden, lezen voor je lijst: CultuurSpoor Best heeft een rijk aanbod voor het voortgezet onderwijs.

Kinderopvang

Voorleesbezoeken, themacollecties of een vertelkastje lenen: ontdek alles wat de bibliotheek te bieden heeft voor kindcentra.